လာေရာက္ၾကသူေတြေရာ မလာနိုင္သူေတြပါ မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစ

Wednesday, August 30, 2017

ေဂါ္ဖီ ျကက္သားေပါင္း


ေဂါ္ဖီျကက္သားေပါင္းလုပ္နည္းက ျကက္သားေပါင္းေရညွိလုပ္နည္းနဲ.ခပ္ဆင္ဆင္ပါပဲ။
စားလို.လည္းေကာင္းသလို လုပ္ရတာလည္း လြယ္ကူတာမို.ျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ျကက္သား - ၁၅ က်ပ္သား(နုတ္နုတ္စင္း)
ပုဇြန္ - ၁၀ ေကာင္ (နုတ္နုတ္စင္း)
ျကက္ဥ - ၁ လံုး
ေဂါ္ဖီရြက္ျကီး - ၅ ရြက္
ျကက္သြန္နီ - ၁ လံုး(နုတ္နုတ္စင္း)
မုန္လာဥနီ - ၁ ဝက္ (နုတ္နုတ္စင္း)
ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၃ ပင္ (နုတ္နုတ္စင္း)
ဂ်ံဳမႈန္. - စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ စြန္း
ေပါင္မုန္.ေျခာက္- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ စြန္း
ျကက္သားမႈန္.- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဝက္
ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း
ခရုဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း
နွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ စြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
အရင္ဆံုး ေဂါ္ဖီရြက္ကို ေရဆူဆူမွာ
၁ မိနစ္ခန္.ႏြမ္းေအာင္ျပဳတ္ျပီး အေအးခံထားပါ။ေဂါ္ဖီႏြမ္းသြားမွ အစာလိပ္လို.ရမွာမို.ပါ။
ျပီးရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲသို.က်န္တဲ့ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ျပီး သမေအာင္ေရာနယ္ေပးပါ။
ျပီးမွ ေဂါ္ဖီရြက္တစ္ခ်ပ္ကို ေအာက္ကခင္းျပီး နယ္ထားတဲ့အစာ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ စြန္းခန္.ထည့္ျပီး လိပ္ေပးပါ။ဒီနည္းနဲ.က်န္တဲ့အစာမ်ားကို လိပ္ေပးပါ။
ျပီးရင္ ေဂါ္ဖီျကက္သားလိပ္ေတြကို ဇကာပါတဲ့ေပါင္းအိုးနဲ.ေအာက္ကေရထည့္ျပီး နာရီဝက္ခန္.ေပါင္းျပီးရင္ ရပါျပီ။
အခုဆိုရင္ စားလို.အရမ္းေကာင္းတဲ့ ေဂါ္ဖီျကက္သားေပါင္းကို နွစ္သက္ရာအခ်ဥ္နဲ.တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ 
ဒီခ်က္နည္းကေတာ့ Wutyee Food House က Cho Wut Yee ရဲ့ ခ်က္နည္းအတိုင္း ခ်က္ထားတာပါ ။

No comments:

Post a Comment