လာေရာက္ၾကသူေတြေရာ မလာနိုင္သူေတြပါ မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစ

Wednesday, August 30, 2017

ႀကက္ကင္နည္း

Follow · 28 AugustEdited 
 
ႀကက္ကို ေႀကာဘက္မွ ဒီလို ျခမ္းလိုက္ပါ

# ျပီးရင္ဆားနဲ႕ဆီ/ငရုတ္ေကာင္း ထည့္ နယ္ပါ
ငရုတ္သီးမႈန္ ့ ( အေရာင္တင္မႈန္ ့ )
( paprica) ထည့္နယ္ပါ ့ ့ ့ျပီးရင္ ကင္ပါ
( ဒါက ဥေရာပနည္း )

# ေနာက္တစ္နည္းက ဆား/ခရုဆီ/သႀကား/
ဟင္းခပ္မႈန္ ့/ပဲငံၿပာေရ အေနာက္ ထည့္နယ္ပါ ျပီးရင္ကင္ပါ ( ဒါက တရုတ္နည္း )

# ဂ်င္း/ႀကက္သြန္ျဖဴ /နီ /စပါးလင္/နႏြင္းတက္ /ငရုတ္သီးစိမ္း/နီ အကုန္ကို ေရအနည္းငယ္ ထည့္ႀကိတ္ျပီး ဆားနဲ႕ အရသာထည့္
ႀကက္သားကို နယ္ျပီး ခဲျပား နဲ႕ ပတ္ကင္ပါ
( ဒါက မေလးရွားနည္း )

# ဆီ/ငရုတ္သီးမႈန္ ့/ဆား/ဟင္းခပ္မႈန္ ့/တရုတ္မဆလာ ထည့္ျပီး ႀကက္ကို နယ္ျပီးကင္ပါ
( ဒါက ျမန္မာနည္း )

# ဆား/သံပုရာေရ/(ဂ်င္းနဲ႕ ႀကက္သြန္ျဖဴ
ဆတူႀကိတ္ထားေသာ အနွစ္)/ငရုတ္သီးမႈန္ ့/ႀကက္ဥ တစ္လံုးထည့္/ ဒိန္ခ် ဥ္ အနည္းငယ္/ garam masala အမႈန္ ့/ ( အနီေရာင္ဆိုးေဆး အနည္းငယ္) ( food colour )
တိုနဲ႕ ႀကက္သားကိုနယ္ျပီး ကင္ပါ
( ဒါက အိႏၵိယနည္း ) ( Tandoori )

# ႀကက္သားကို ဆားနဲ႕ ငရုတ္ေကာင္းထည့္နယ္ သံလြင္ဆီ သို ့မဟုတ္ ေျပာင္းဆီနဲ႕
ႀကက္ကို သုတ္လိမ္းပါ
ႀကက္ကို အေကာင္ အတိုင္း ဗိုက္ထဲမွာ
(ႀကက္သြန္ျဖဴ /နီ/ဂ်င္းထည့္ ျပီး အျခမ္းလိုက္)
ႀကက္ရဲ႕ ဖင္ဝကေန တိုက္ဂါး ဘီယာ
တစ္ဗဴ း ေဖာက္ျပီး ဖင္ကို ေတ့ထားပါ
ႀကက္ကို ေထာင္ထားျပီး
မီးဖုတ္ပါ ( ဖစ္လပိုင္ နည္းပါ )

# ေရပြက္ပြက္ဆူထဲ ဆား/ဂ်င္း/နံနံပင္
ထည့္ျပီး ႀကက္ကို ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ျပဳတ္ပါ
ျပန္ဆယ္ ျပီး ဆီပူပူမွာ ၅ မိနစ္ခန္ ့ နွစ္ေႀကာ္ပါ ့ ့ ့ ျပန္ဆယ္ျပီး ျပားရည္ ၃ ခါ သုတ္
ကင္ပါ ( ထိုင္းနည္း ) 

No comments:

Post a Comment