လာေရာက္ၾကသူေတြေရာ မလာနိုင္သူေတြပါ မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစ

Wednesday, August 30, 2017

ၾကက္သားဟင္းထုပ္

ည​ေနခင္​းအစာ​ေျပ..
ၾကက္​သားဟင္​းထုပ္​လုပ္​စားတယ္​
ဘူမွဝယ္​မ​ေကြၽးၾက​ေတာ့
ကြာ့ကိုယ္​လုပ္​စားရတာ​ေပါ့
အဓိကထုပ္တဲ့​ဖက္​မ႐ွိ​ေတာ့
ၾကံရဖန္​ရျပန္​​ေရာ
အာ့နက္​ည​ေလး​ေတ်ာက္​မုန္​႔ဖက္​ထုပ္​
လက္​​ေဆာင္​​ေပးလို႔
အယ္​့ဖက္​​ေလးမလြင္​့ပစ္​ဖဲ
အာ့​ေလးနဲ႔လုပ္​ရတဲ့ဘြ
ဖက္​ကနဲ​ေတာ့ဇလံုထဲဖက္​ခင္​း
အစာထည္​့ အ​ေပၚကဖက္​တရြက္​အုပ္​ပီး
​ေပါင္​းၿပိဳက္​သာ​ေပါ့
စားခ်င္​အုန္​းဟယ္​့ ဟင္​းထုပ္​ဆိုၿပီး
အမုန္​းဆြဲၿပိဳက္​သယ္​
သူနဲ႔တြဲစားဘို႔..
ဲၾကက္​သြန္​ျဖဴနဲ႔ျငဳတ္​ဆီခ်က္​ ဂ်ဴးျမစ္​တို႔လိုအပ္​ပါတယ္​
ခုဟင္​းထုပ္​ထဲထည္​့တာ..
​ေမြးဆန္​အစိမ္​းမူန္​႔..၂ထုပ္​
​ေမႊး​ေကာက္​ညႇင္​းမူန္​႔တဝက္​
ၾကက္​သြန္​နီၿမိတ္​..... လက္​တဆုပ္​
ၾကက္​သြန္​ျဖဴနီႏုတ္​ႏုတ္​စင္​း အနဲငယ္​
ဆီ အခ်ိဳမူန္​႔ ၾကက္​သားမူန္​႔. အနဲငယ္​စီ
ၾကက္​သားျပုတ္ပီး​ႏုတ္​ႏုတ္​စင္​း လက္​တဆုပ္​
အားလံုးကို​ေရာသမ​ေမႊၿပီး​ေရနဲနဲခ်င္​းထည္​့နယ္​ပါ..​ေရနဲ႔အားလံုး​ေရာသမသြားရင္​အရည္​စပ္​စပ္​​ေလးျဖစ္​​ေနရင္​​ေပါင္​းရန္​အသင္​့ပါ..ဇလံုတခုထဲဖက္​ခင္​းမုန္​႔ႏွစ္​ရည္​​ေတ​ေလာင္​းအ​ေပၚကဖက္​တရြက္​အုပ္​အဖံုးအုပ္​ၿပီး
အိုးႀကီးတလံုးထဲ​ေရ တဝက္​ထည္​့ ဇကာခံမုန္​႔ႏွစ္​ဇလံုထည္​့ဇကာကိုအဖံုးလံု​ေအာင္​အုပ္​ၿပီး၄၅မိနစ္​ခန္​႔​ေပါင္​းပါ
က်က္​မက်က္​သိခ်င္​ရင္​ မုန္​႔ႏွစ္​ထည္​့ထားတဲ့ဇလံုအလည္​ကိုဓားဦးခြၽန္​နဲ႔ထိုးၾကည္​့ မုန္​႔ႏွစ္​ကပ္​ပါမလာရင္​က်က္​ပါၿပီ..
က်က္​​ေတာ့မွဘန္​းတခုထဲ​ေမွာက္​ခ်ၿပီးလိုသလိုလွီးစားႏိူင္​ပါတယ္​
ၾကက္​သားမူန္​႔ကအငန္​ဓာတ္​ပါလို႔ဆားမထည္​့ဘူး ငန္​သြားရင္​စားမ​ေကာင္​းဘူး​ေနာ္​..

No comments:

Post a Comment