ညေနခင္းအစာေျပ..
ၾကက္သားဟင္းထုပ္လုပ္စားတယ္
ဘူမွဝယ္မေကြၽးၾကေတာ့
ကြာ့ကိုယ္လုပ္စားရတာေပါ့
အဓိကထုပ္တဲ့ဖက္မ႐ွိေတာ့
ၾကံရဖန္ရျပန္ေရာ
အာ့နက္ညေလးေတ်ာက္မုန္႔ဖက္ထုပ္
လက္ေဆာင္ေပးလို႔
အယ့္ဖက္ေလးမလြင့္ပစ္ဖဲ
အာ့ေလးနဲ႔လုပ္ရတဲ့ဘြ
ဖက္ကနဲေတာ့ဇလံုထဲဖက္ခင္း
အစာထည့္ အေပၚကဖက္တရြက္အုပ္ပီး
ေပါင္းၿပိဳက္သာေပါ့
စားခ်င္အုန္းဟယ့္ ဟင္းထုပ္ဆိုၿပီး
အမုန္းဆြဲၿပိဳက္သယ္
သူနဲ႔တြဲစားဘို႔..
ဲၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ျငဳတ္ဆီခ်က္ ဂ်ဴးျမစ္တို႔လိုအပ္ပါတယ္
ခုဟင္းထုပ္ထဲထည့္တာ..
ေမြးဆန္အစိမ္းမူန္႔..၂ထုပ္
ေမႊးေကာက္ညႇင္းမူန္႔တဝက္
ၾကက္သြန္နီၿမိတ္..... လက္တဆုပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴနီႏုတ္ႏုတ္စင္း အနဲငယ္
ဆီ အခ်ိဳမူန္႔ ၾကက္သားမူန္႔. အနဲငယ္စီ
ၾကက္သားျပုတ္ပီးႏုတ္ႏုတ္စင္း လက္တဆုပ္
အားလံုးကိုေရာသမေမႊၿပီးေရနဲနဲခ်င္းထည့္နယ္ပါ..ေရနဲ႔အားလံုးေရာသမသြားရင္အရည္စပ္စပ္ေလးျဖစ္ေနရင္ေပါင္းရန္အသင့္ပါ..ဇလံုတခုထဲဖက္ခင္းမုန္႔ႏွစ္ရည္ေတေလာင္းအေပၚကဖက္တရြက္အုပ္အဖံုးအုပ္ၿပီး
အိုးႀကီးတလံုးထဲေရ တဝက္ထည့္ ဇကာခံမုန္႔ႏွစ္ဇလံုထည့္ဇကာကိုအဖံုးလံုေအာင္အုပ္ၿပီး၄၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ
က်က္မက်က္သိခ်င္ရင္ မုန္႔ႏွစ္ထည့္ထားတဲ့ဇလံုအလည္ကိုဓားဦးခြၽန္နဲ႔ထိုးၾကည့္ မုန္႔ႏွစ္ကပ္ပါမလာရင္က်က္ပါၿပီ..
က်က္ေတာ့မွဘန္းတခုထဲေမွာက္ခ်ၿပီးလိုသလိုလွီးစားႏိူင္ပါတယ္
ၾကက္သားမူန္႔ကအငန္ဓာတ္ပါလို႔ဆားမထည့္ဘူး ငန္သြားရင္စားမေကာင္းဘူးေနာ္..
No comments:
Post a Comment