လာေရာက္ၾကသူေတြေရာ မလာနိုင္သူေတြပါ မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစ

Sunday, July 23, 2017

မုန္႕ဦးေႏွာက္ ကို တင္တင့္လက္ရာခ်စ္သူတိုင္း အိမ္မွာအလြယ္တစ္ကူ လုပ္ႏိုင္ဘို႔ ...

မန္မာ့ အစားအစာထဲက မုန္႔တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့
မုန္႕ဦးေႏွာက္ ကို တင္တင့္လက္ရာခ်စ္သူတိုင္း အိမ္မွာအလြယ္တစ္ကူ လုပ္ႏိုင္ဘို႔ ...
မုန္႕ဦးေႏွာက္ဆို သိပ္သိပ္ႀကိဳက္ ❤️
အုန္းဆီခ်က္မ်ားမ်ား သၾကားမ်ားမ်ားနဲ႔ခ်ိဳခ်ိဳ
အီအီ အိအိေလးစားရတာ သိပ္သေဘာက် ❤️
အရင္က မုန္႔ဦးေႏွာက္လုပ္မယ္ဆို ေပၚဆန္းေမႊးဆန္ကို ေရစိမ္ ... စက္မွာသြားႀကိတ္ ... ေရစစ္ေအာင္ေက်ာက္ဖိ
ၿပီးမွ မုန္႔လုပ္ဖို႔အတြက္စၿပီးျပင္ဆင္ ...
အလုပ္ရႈပ္လြန္းလို႔ .... ေတာ္ရံုမလုပ္စားျဖစ္ပါဘူး
ဒါ့ေၾကာင့္ ျမန္မာ့အစားအစာမုန္႔ေတြကို ကိုယ့္မိသားစုအတြင္းမွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္ေကြ်း
ႏိုင္ဘို႔အတြက္ လြယ္ကူတဲ့ နည္းေလးေတြ
ရွာေဖြၿပီး စမ္းလုပ္ၾကည့္ျဖစ္ပါတယ္
ေအာင္ျမင္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ တင္တင့္လက္ရာခ်စ္သူ flowers မ်ားအတြက္
ေဝမွ်ၿပီေပါ့ကြယ္ 💕
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ယိုးဒယားဆန္မႈန္႕ ႏို႔ဆီဗူး ၂ ဗူး
ယိုးဒယားသာကူ ၅ က်ပ္သား
ယိုးဒယား အုန္းႏို႔ဗူး ၁ ဗူး
သၾကား ၁၅ က်ပ္သား
ဆားနဲနဲ
အုန္းႏို႔အဆီခ်က္ရန္ အုန္းသီးရင့္ရင့္ ၁လံုး
ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
အုန္းသီးအရည္ညႇစ္ၿပီး အုန္းဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ ....
ဆန္မႈန္႔ ႏို႔ဆီဗူး ၂ ဗူး ေရ ႏို႔ဆီဗူး ၈ ဗူးေရာေဖ်ာ္ၿပီး တစ္နာရီခန္႔ မုန္႕သားညက္ေအာင္ ထားထားေပးပါ
ေရႏို႔ဆီဗူး ၂ ဗူးဆူေအာင္တည္ၿပီး ဆူလွ်င္သာကူမ်က္စိေပ်ာက္ေအာင္ႀကိဳပါ
သာကူမ်က္စိေပ်ာက္လာလွ်င္ ႏွပ္ထားေသာ
ဆန္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားတာကိုထဲ့ပါ ...
အဆက္မျပတ္ေမႊေနရင္း သၾကား ဆား အုန္းႏို႔ဗူးထဲမွ အုန္းႏို႔မ်ားထည့္ပါ
မီးမျပင္းပါေစနဲ႔ .... မီးအလယ္အလတ္ နဲ႔အဆက္မျပတ္ေမႊရင္း မုန္႔ရည္ ျပစ္လာပါလိမ့္မယ္
မုန္႔ရည္ျပစ္လာၿပီး မုန္႔ရည္ႂကြက္မွီးတန္း
ခပ္ျပစ္ျပစ္အေနအထား ရၿပီဆိုလွ်င္ ရပါၿပီ
မုန္႔ဗန္းထဲမွာ ဆီအနဲငယ္သုတ္ထာပါ
ၿပီးလွ်င္ႀကိဳထားတဲ့ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို ဗန္းထဲသြန္
ခ်ၿပီး မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညႇိၿပီး အေအးခံထားပါ
မုန္႔ေအးၿပီဆို ဓါးကို ဆီသုပ္ၿပီး လိုသလိုလွီး
ျဖတ္ၿပီး အုန္းဆီခ်က္ သၾကားတို႔နဲ႔တြဲဖက္ၿပီး
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္
ႏူးႏူး ညံ့ညံ့ အိအိ ျမန္မာ့အရသာမုန္႕ေလးမို႔
လုပ္စားၾကည့္ၾကပါေနာ္ 😊😊😊
ေစတနာ ေမတၱာမ်ားနဲ႔
တင္တင့္ လက္ရာ ❤️

No comments:

Post a Comment