Ei San's Homemade Inspiration added 2 new photos.
နိုု ့စိမ္းသရက္ေက်ာက္ေက်ာ
ဒီတခါေတာ့ သရက္သီးေပါတဲ့ရာသီမွာ စားလိုု ့လဲေကာင္းအျမင္လဲလွေစတဲ့ နိုု ့စိမ္းသရက္ေက်ာက္ေက်ာေလးကိုု လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သရက္သီး - အၾကီး ၁ လုုံး
၂။ ေရ - ၅၀၀ ml
၃။ ႏိုု ့စိမ္း - ၂၅၀ ml
၄။ ႏြားႏိုု ့- ၂၅၀ ml
၅။ နိုု ့ဆီ- ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း (သိုု ့) ၅ ဇြန္း
၆။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (သိုု ့) ၂ ဇြန္းခြဲ
၇။ သံပုုရာသီး - တ စိတ္
၈။ ေက်ာက္ေက်ာမွုုန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
၁။ သရက္သီး - အၾကီး ၁ လုုံး
၂။ ေရ - ၅၀၀ ml
၃။ ႏိုု ့စိမ္း - ၂၅၀ ml
၄။ ႏြားႏိုု ့- ၂၅၀ ml
၅။ နိုု ့ဆီ- ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း (သိုု ့) ၅ ဇြန္း
၆။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (သိုု ့) ၂ ဇြန္းခြဲ
၇။ သံပုုရာသီး - တ စိတ္
၈။ ေက်ာက္ေက်ာမွုုန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ႏိုု ့စိမ္းအလြွာျပဳလုုပ္ရန္အတြက္ အိုုးတခုုထဲမွာ ႏိုု ့စိမ္း၊ႏြားႏိုု ့၊ ႏိုု ့ဆီ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းကိုုထည့္ရ်္ မီးဖိုုေပၚတည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ေမြွျပီး ၅ မိနစ္ခန္ ့ဆက္တည္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ခဲမည့္ဘန္းထဲကိုုထည့္ပါ။ (ပုုံထဲကလိုု မ်ိဳးခြက္ေလးနဲ ့ေစာင္းေစာင္းေလးလိုုခ်င္လွ်င္ ခြက္ကိုု ေစာင္းထားျပီး နိုု ့စိမ္းအလြွာကိုုအရင္ထည့္ခဲပါ။
၂။ ႏိုု ့စိမ္းအလြွာဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံေနတုုန္းမွာ သရက္သီးအလြွာအတြက္ သရက္သီးကိုု အခြံႏြွာ အတုုံးေလးေတြတုုံးျပီး ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္စက္ (blender)ထဲထည့္၊ သံပုုရာသီးတစိတ္မွအရည္ညွစ္ထည့္၊ ေရ ၁၅၀ml ထည့္ရ်္ ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ဇကာျဖင့္တိုုက္ရ်္ သရက္သီးအမွ်င္ဖတ္မ်ားကိုုဖယ္ပါ။ သရက္သီးအႏွစ္ရပါျပီ။
၃။ သရက္သီးေက်ာက္ေက်ာအလြွာအတြက္ ေရ ၃၅၀ml၊ သၾကား၊ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းတိုု ့ကိုုထည့္ရ္်မီးဖိုုေပၚမွပြက္လာသည္အထိတည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ေမြွျပီး ၅မိနစ္ခန္ ့ဆက္တည္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္မီးဖိုုမီးကိုုပိတ္ရ်္ သရက္သီးအနွစ္မ်ားကိုုထည့္ပါ။ ၾကက္ဥခေလာက္ေသာအတံ(whisk)ျဖင့္ သမေအာင္ျပဳလုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ႏိုု ့စိမ္းအလြွာေပၚကိုုေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထည့္ပါ။
၄။ အေအးခံရ်္ လိုုအပ္သလိုုလွီးျပီး ႏိုု ့စိမ္းသရက္ေက်ာက္ေက်ာကိုုသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
၁။ ႏိုု ့စိမ္းအလြွာျပဳလုုပ္ရန္အတြက္ အိုုးတခုုထဲမွာ ႏိုု ့စိမ္း၊ႏြားႏိုု ့၊ ႏိုု ့ဆီ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းကိုုထည့္ရ်္ မီးဖိုုေပၚတည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ေမြွျပီး ၅ မိနစ္ခန္ ့ဆက္တည္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ခဲမည့္ဘန္းထဲကိုုထည့္ပါ။ (ပုုံထဲကလိုု မ်ိဳးခြက္ေလးနဲ ့ေစာင္းေစာင္းေလးလိုုခ်င္လွ်င္ ခြက္ကိုု ေစာင္းထားျပီး နိုု ့စိမ္းအလြွာကိုုအရင္ထည့္ခဲပါ။
၂။ ႏိုု ့စိမ္းအလြွာဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံေနတုုန္းမွာ သရက္သီးအလြွာအတြက္ သရက္သီးကိုု အခြံႏြွာ အတုုံးေလးေတြတုုံးျပီး ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္စက္ (blender)ထဲထည့္၊ သံပုုရာသီးတစိတ္မွအရည္ညွစ္ထည့္၊ ေရ ၁၅၀ml ထည့္ရ်္ ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ဇကာျဖင့္တိုုက္ရ်္ သရက္သီးအမွ်င္ဖတ္မ်ားကိုုဖယ္ပါ။ သရက္သီးအႏွစ္ရပါျပီ။
၃။ သရက္သီးေက်ာက္ေက်ာအလြွာအတြက္ ေရ ၃၅၀ml၊ သၾကား၊ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းတိုု ့ကိုုထည့္ရ္်မီးဖိုုေပၚမွပြက္လာသည္အထိတည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ေမြွျပီး ၅မိနစ္ခန္ ့ဆက္တည္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္မီးဖိုုမီးကိုုပိတ္ရ်္ သရက္သီးအနွစ္မ်ားကိုုထည့္ပါ။ ၾကက္ဥခေလာက္ေသာအတံ(whisk)ျဖင့္ သမေအာင္ျပဳလုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ႏိုု ့စိမ္းအလြွာေပၚကိုုေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထည့္ပါ။
၄။ အေအးခံရ်္ လိုုအပ္သလိုုလွီးျပီး ႏိုု ့စိမ္းသရက္ေက်ာက္ေက်ာကိုုသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
No comments:
Post a Comment