လာေရာက္ၾကသူေတြေရာ မလာနိုင္သူေတြပါ မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစ

Wednesday, September 27, 2017

ဘူးသီးေၾကာ္

Meemeetofu added 5 new photos.
ေဆာင္း၀င္ေတာ႔မယ္ဆို ၿမန္မာမွာ ဘူးသီးေတြ၊ ဆလပ္ရြက္ေလးေတြ လႊတ္ေပါေတာ႔မယ္၊
အခ်ဥ္ရည္အတြက္
မက်ည္းရည္
ထန္းလွ်က္
ႀကက္သြန္ၿဖဴ ဒါးၿပားရိုက္ နုတ္နုတ္စင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း နုတ္နုတ္စင္း
ငံၿပာရည္
နံနံပင္ နုတ္နုတ္စင္း
တို႔ အားလံုးေရာေမႊထည္႔လိုက္တာဘဲ၊ ကိုယ္ႀကိဳက္သလို အခ်ဥ္ အငံ အစပ္ လိုသလို ၿပဳၿပင္တာေပါ႔ေနာ္။
ခပ္ၿပစ္ၿပစ္ေလး ႀကိဳက္ရင္
ပဲ အက်က္မႈန္႔
ငရုပ္သီးေလွာ္ေထာင္း တို႔ ထပ္ထည္႔နို္င္ပါတယ္။
ဘူးသီးေႀကာ္နည္း
ဘူးသီးေႀကာ္ ပြပြေဖာင္းေဖာင္းေလးရေအာင္ ၊ ဘူးသီး တေခ်ာင္းလံုးကို ငံုမိေအာင္၊ ေဘးမွာ အစေတြ ၿပန္႔မေနေအာင္ ႀကာႀကာႀကြပ္ေအာင္ ဘယ္လိုေႀကာ္လည္းလို႔ မမီးကို ေမးႀကတယ္..။ မမီး အေႀကာ္ေႀကာ္ရင္ တမ္ပူရာမႈန္႔ (အေႀကာ္မႈန္႔) ကိုဘဲသံုးပီးေႀကာ္ပါတယ္..။ ထိုင္းတမ္ပူရာမႈန္႔၊ ကိုရီးယား တမ္ပူရာမႈန္႔ ဘာဘဲသံုးသံုး အဆင္ေၿပပါတယ္။ ၿမန္မာ အေႀကာ္မႈန္႔ေတြနဲ႔ ေႀကာ္ထားႀကတဲ႔ ဘူးသီးေႀကာ္ ေကာင္းေကာင္းေလးေတြလည္း Facebook မွာ တက္တက္လာတာ ေတြ႔ေနရလို႔ ၊ ၿမန္မာ အေႀကာ္မႈန္႔ေတြနဲ႔လည္းအဆင္ေၿပနိုင္ပါတယ္၊ အေရးႀကီးတာကေတာ႔ ဆီရဲ႔ အပူခ်ိန္မွန္ဘို႔..ေရ နဲ႔ အမႈန္႔ေတြရဲ႔ အခ်ိဳး မွန္ဘို႔ တနည္းအားၿဖင္႔ အၿပစ္အက်ဲ မွန္ဘို႔ပါ။ အေႀကာ္မႈန္႔ အထုတ္ေတြမွာ အမႈန္႔ဘယ္ေလာက္ထည္႔ရမယ္. .ေရဘယ္ေလာက္ထည္္႔ရမယ္ ဆိုတဲ႔ အခ်ိဳး အစားေပးထားပါတယ္..။ အဲဒါကို တိတိက်က် လိုက္နာပီး..လိုအပ္မွ လိုတိုးပိုေလွ်ာ႔ လုပ္ပါရွင္။
ၿမန္မာရိုးရာနည္းနဲ႔ ေႀကာ္တဲ႔အခ်ိဳးကိုေတာ႔ မမီးမသိပါ၊ ေကာက္ညွင္း၊ ဆန္၊ ပဲတို႔ကို ႀကိတ္ အခ်ဥ္ေဖာက္ပီး အခ်ိဳးက် ေရာစပ္ပီးေႀကာ္တဲ႔ ၿမန္မာဘူးသီးေႀကာ္ကလည္းဘဲ ႀကာႀကာႀကြပ္ပါတယ္၊ ယူအက္စ္မွာေနသူအဘို႔ စမ္းသပ္ဘို႔ အခြင္႔မရေသးပါ။
တမ္ပူရာမႈန္႔၊ ဘိတ္ကင္းေပါင္ဒါ ၊ ေၿပာင္းေကာ္မႈန္႔ ဆိုတာ ဘာလည္းေမးထားႀကသူမ်ား ဒီလင္႔မွာ သြားႀကည္႔ႀကပါရွင္..။
https://www.facebook.com/pg/MeeMeeTofu/photos/?tab=album&album_id=248216882188347
မမီးေႀကာ္ထားတဲ႔ အခ်ိဳးကေတာ႔..
ကိုရီးယား တမ္ပူရာမႈန္႔ ၄ စားပြဲဇြန္းေမာက္ေမာက္
ေၿပာင္းေကာ္မႈန္႔ ၁/၂ စားပြဲဇြန္း
ဘိတ္ကင္းေပါင္ဒါ အနည္းငယ္
ေရက ေတာ႔ နည္းနည္းခ်င္း လိုသလို ထည္႔ထည္႔ပီး နယ္သြားတာပါ။
ဘူးသီးေႀကာ္ ႀကာႀကာႀကြပ္ရၿခင္း ( ေလ႔လာမိသေလာက္သာ..ပိုသိဘို႔လိုေနတာေတြ ရိွေကာင္းရိွနိုင္)
မုန္႔နွစ္ နဲ႔ ေရ ရဲ႔ အခ်ိဳးမွန္ပီး၊ မုန္႔နွစ္ကို အတြင္းအၿပင္ ႀကြပ္ ေအာင္ေႀကာ္နိုင္ရင္ ဘူးသီးေႀကာ္ ႀကာႀကာႀကြပ္ပါတယ္။
ေၿပာင္းေကာ္မႈန္႔ထည္႔တာ အေႀကာ္ကို အလြယ္တကူ အေရာင္မညိဳသြားေစဘဲ ၊ က်က္ေအာင္လည္းႀကာႀကာေႀကာ္ရပါတယ္၊ အဲဒါေႀကာင္႔ အတြင္းမုန္႔နွစ္က်က္ပီး ႀကာႀကာႀကြပ္တာပါ။
ဗူးသီးေႀကာ္ေႀကာ္မယ္ဆိုရင္ ဗူးသီးရဲ႔ အေပၚယံ မ်က္နွာၿပင္က ေသြ႔ေနရပါတယ္။ ေကာင္းတာကေတာ႔ ညေနေႀကာ္မယ္ဆိုရင္ မနက္ကတည္းက လီွးပီး ေလသလပ္ခံ ၿဖန္႔ထားတာမ်ိဳး လုပ္ထားသင္႔ပါတယ္။ ဘူးသီးမ်က္နွာၿပင္ေသြ႔ေနပါမွ ဗူးသီးေႀကာ္ ႀကာႀကာႀကြတ္ပါတယ္.။
ဘူးသီး အေခ်ာင္းကိုလည္း ႀကီးႀကီးထူထူ လီွးရင္ ဘူးသီးက ထြက္လာတဲ႔ အစိုဓာတ္ေႀကာင္႔ ႀကာႀကာမႀကြပ္ပါ။
ဆီ ရဲ႔ အပူခ်ိန္ကေတာ႔ ကိုယ္႔မီးဘိုနဲ႔ ကိုယ္ ခ်င္႔ခ်ိန္ရမယ္ထင္ပါတယ္..။ ဘူးသီးမုန္႔နွစ္လူးကို ထည္႔လိုက္တဲ႔ အခါ ၁၀ စကၠန္႔ အတြင္းမွာ ဘူးသီး ေႀကာ္က ပြေဖာင္းပီး ဆီမ်က္နွာၿပင္ေပၚ ၿပန္တက္လာသင္႔ပါတယ္။
မွတ္သားဘြယ္ရာ ကြန္မန္႔မ်ား..
**************************************
Sein Sein Yi ဘူးသီးေၾကာ္ရင္မုန္ ့နွစ္ထဲမွာ ၿငဳပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္ ့နဲနဲထဲ့ေၾကာ္ရင္ ဘူးသီးေၾကာ္ကိုအၾကာၾကီး ေၾကာ္စရာမလိုဘဲ အခ်ိန္ကုန္ ဆီကုန္လဲသက္သာ၊ဘူးသီးေၾကာ္လဲအေရာင္လွပါတယ္၊
Aye Thidar Win အမMeemee Tofu ေရ စာအုပ္တစ္အုပ္ထဲမွာဖတ္ဖူးတာေလးျပန္share ပါရေစ ဘူးသီးေၾကာ္ေၾကာ္ရင္ မုန္႔ႏွစ္ကိုေရနဲ႔ အေနေတာ္နယ္ပီးတဲ့အခါ ဆီတစ္စက္ႏွစ္စက္ ထည့္ေမႊလိုက္ရတယ္တဲ့ ပီးမွဘူးသီးႏွစ္ေၾကာ္တဲ့အခါ ဘူးသီးေၾကာ္ပံုလည္းပိုလွၿပီး ေဖာင္းေဖာင္းေလးျဖစ္သတဲ့ ညီမ စမ္းေၾကာ္ၾကည့္တာ အဆင္ေျပတယ္အမေရ။
Dawgyi Khine ဘူးသီးကိုဆားေလးနဲနဲ
နဲ႔အရင္နယ္ထားရင္ဘူးသီးထဲလဲအငံဝင္ဘူးသီးထဲကေရေတြလဲထြက္လာလို႔ၾကာထားလဲကၽြတ္ေနပါတယ္သိသေလာက္မွ်တာပါ..။
Moenya Moenya ကၽြန္မတို ့ကေတာ့ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴညက္ညက္ေထာင္းထည့္ပါတယ္ အနံ ့ေမႊးတယ္
အေၾကာ္မႈန္ ့က စပ္ၿပီးသားအထုတ္ေတြနဲ ့ေၾကာ္ပါတယ္
ကိုယ္တိုင္စပ္တဲ့ -ေကာက္ၫွင္းမႈန္ ့ ၂ ဆ
ဆန္မႈန္ ့ ၁ဆ ေဆာ္ဒါမႈန္ ့ နဲနဲေလးေရာၿပီးလဲေၾကာ္ပါတယ္..။
အန္တီ လြင္ ယိိုးဒယားမယ္ငါးထုတ္ကိုေရြွျကည္ကြမ္းသီးလံုးခန့္ထည့္ေျကာ္ရင္အေရာင္လည္းလွတယ္ျကြတ္ျကြတ္ရြရြေလး..။
Khaing Win Tun မိတၳီလာျမို႕က နာမည္ေျကာ္ ေပါက္ေခ်ာင္းအေျကာ္ဆိုင္ ေျကာ္နည္းပါ... သူက အေခ်ာင္းလိုက္မေျကာ္ပါဘူး ဗူးသီးကို မပါးတပါးလွီးျပီး မိုးျပဲဒယ္မွာ အခ်ပ္လိုက္ေျကာ္ပါတယ္...ေရမုန္႕(မုန္႕ေရပါးနဲ႕)တြဲစား အရမ္းေကာင္းေပါ့ မဆလေခတ္က ၀န္ျကီးေတြ အစည္းအေ၀းမွာေက်ြးဖို႕ အေျကာ္သည္ကို မိတၳီလာ ေလတပ္က ရဟတ္ယာဥ္နဲ႕ပို႕ေပးရတဲ့အထိ နာမည္ျကီးပါတယ္.. အခ်ိုးအစားက ဆန္မွုန္႕သီးသန္႕
စားေဆာ္ဒါ
ဆနြမ္းမွုန္႕အနဲငယ္
ေရျပစ္ျပစ္နဲ႕ေဖ်ာ္
ဆား အရသာထည့္
ဗူးသီးကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး မုန္႕နွစ္ရည္ ထည့္နယ္
ဒယ္ျကီးျကီးမွာ ဆီပူေအာင္ထား
ဆီပူရင္ မီးေလ်ာ့ျပီး ဗူးသီးနဲ႕မုန္႕နွစ္ရည္အားလံုးကို ့ျဖန့္ထည့္ တဖက္က်က္မွ တဖက္လွန္ပါ..
အခ်ဥ္ရည္ကို မန္က်ည္းသီး အနွစ္တိုက္ ငရုတ္သီးစိမ္း(ကုလားေအာ္သီး) ျကက္သြန္ျဖူေထာင္းထည့္
ဆား အရသာထည့္
ဆလပ္ရြက္ ေဂၚဖီတို႕စရာနဲ႕ စြန္းမိုက္။
Than Dar အစ္မမီးေရ,,,ေက်ာက္ဖရံုသီးကိုေၾကာ္စားၾကည့္...ေကာင္းမွေကာင္း ခ်ိဳမွခ်ိဳပဲ..ဗူးသီးထက္ပိုေကာင္းသလိုပဲ..ဗူးသီးဝယ္မရေတာ့တာနဲ႔ ညီမစမ္းေၾကာ္စားၾကည့္တာ...အစ္မရဲ႕အခ်ဥ္ရည္ထဲကို ပဲမႈန္႔နဲနဲထည့္,,င႐ုပ္အေလွာ္မႈန္႔နဲနဲထပ္ထည့္.နံနံပင္ႏုပ္ႏုပ္စင္းၿပီးနဲနဲထည့္ ငံျပာရည္နဲနဲထည့္,, လုပ္စားၾကည့္ပါအစ္မ ရမ္းေကာင္း  ေမာ္လၿမိဳင္အခ်ဥ္ရည္ျဖစ္သြားေရာ။
Ma M Wai using selfrising flour is the best for the bu thee kyaw. it doesn't need anything . just selfrising flour and water only. try it. ဂ်ံဳမႈန္႔ထဲမွာ ဘိတ္ကင္းေပါင္ဒါ ကိုသမေအာင္ ေရာထားတဲ႔ အသင္႔စပ္ပီးသားဂ်ံဳမႈန္႔ကို အသံုးၿပဳပီး ဘူးသီးေႀကာ္တာ အေကာင္းဆံုးပါတဲ႔၊ တၿခား ဘာအမႈန္႔မွ ထပ္ေရာရန္ မလိုပါတဲ႔။

No comments:

Post a Comment