လာေရာက္ၾကသူေတြေရာ မလာနိုင္သူေတြပါ မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစ

Wednesday, September 13, 2017

အမဲသား/ ဆိတ္သား ခ်က္တိုင္း ၫွီနံရလို႕

အမဲသား/ ဆိတ္သား ခ်က္တိုင္း ၫွီနံရလို႕
ခ်က္မစားျဖစ္ေတာ့ဘူး ဆိုတဲ႕ သူငယ္ခ်င္းမ်ားတြက္ မေနာရဲ႕ အမဲသားခ်က္နည္းေလးး မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္
အမဲသားေနရာမွာ ဆိတ္သားလည္း ထိုနည္းအတိုင္းပဲ ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္လို႕ 😬😬တက္သေလာက္ေလး ခ်က္မိတိုင္း စားတဲ႕သူတိုင္းက ႏူးအိေနတာပဲ လံုးဝလည္းမနံဘူးေနာ္ ခ်က္နည္းေလး ေျပာျပလို႕ ေမးဖူးက်လို႕ ခ်က္တက္တဲ႕ နည္းေလး ကိုမွ်ေဝျခင္းပါရွင္ အမွားပါခဲ႕ရင္လည္း ေဆာတီးပါလို႕ 😁😁😁😊
အမဲသားခ်က္
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
အမဲသား ( လိုသေလာက္)
ဆား အခ်ိဴမႈန္႔ ( ၾကက္သားမႈန္႔ဆို တမ်ိဴးထဲ အဆင္ေျပ)
သံပရာသီးတစိတ္
ဒိန္ခ်ဥ္ အနည္းငယ္ ( ေစ်းထဲမွာဆို ၁၀၀ ဖိုး၂၀၀ ဖိုးဆို ရၿပီ)
ဆီ
ၾကက္သြန္ ျဖဴ/နီ ဂ်င္း
အမဲသားကို လိုသလိုတံုးပါ ေရးေဆးပီး
သံပရာသီးတစိတ္ | ဆား | အခ်ိဳမႈန္႔ တို႕ျဖင့္ နယ္ထားပါ
နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ ( ႏွပ္တာၾကာေလ ေကာင္းေလပါပဲ- အခ်ိဴမႈန္႔မစားရင္ အျခားအစားထိုးသံုးႏိုင္ပါသည္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ , ဂ်င္း , ၾကက္သြန္နီ ကို ေရာေထာင္းထားပါ (မေနာ ကေတာ့ မေထာင္းဘူးၾကက္သြန္နီေသးေသးလွီး ၾကက္သြန္ျဖဴ တျပား႐ိုက္ ဂ်င္းကိုေသးေသးလွီးလိုက္တယ္ ဟိုအရင္ကလို ၾကက္သြန္ညက္မွ ဆိုရင္ေတာ့ ေယာက္ခမ ႐ိုတ္မွာရွင့္ 😅😅)
ဆီပူထဲကို ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ /နီ ေထာင္းတာ ထည့္ၿပီး
ဆီသက္ပါမယ္
ဆီသက္တာက်က္ပီဆို အမဲသား / ဒိန္ခ်ဥ္ ထည့္ပါမယ္
အဖံုးအုပ္ပါ ထြက္လာေသာ အရည္ႏွင့္ လံုး၍ ခဏ ခ်က္ပါ ပီးရင္ အမဲသားကို ေရျမဳတ္ေအာင္ထည့္ထားပါ
ဆီျပန္လာၿပီဆို အေပါ့အငမ္ျမည္း လိုရင္ထပ္ထည့္
မဆလာႀကိဳက္ရင္ အာ့အခ်ိန္ထည့္ပါ ေနာက္တေရ မထည့္ခင္ေပါ့ေနာ္ အဲ႕တာဆို မဆလာနံက မစူးေနေတာ့ဘူး ပီးရင္ ေနာက္တေရ ထပ္ထည့္ၿပီး ခ်က္ပါ ဆီျပန္လာရင္ အရသာရွိတဲ႕ အမဲသား ဆီျပန္ေလး ရၿပီရွင့္
လံုးဝ မနံသလို ဒိန္ခ်ဥ္ေလး ထည့္ခ်က္ထားတာေၾကာင့္ အသားေလးက ဝါးလိုက္တာနဲ႕ ႏူးအိေနေရာပဲ 😋😋😋
အလွဆင္စရာကေတာ့ င႐ုတ္သီးပဲ ေတြ႕တယ္ ( ျဖစ္သလိုေလးေပါ့ 😬)

No comments:

Post a Comment