လာေရာက္ၾကသူေတြေရာ မလာနိုင္သူေတြပါ မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစ

Wednesday, June 28, 2017

သီးစံုေထာပတ္ထမင္း

ဟင္းေကာင္းလက္ရာ
သီးစံုေထာပတ္ထမင္း
အိမ္သားေတြအႀကိဳက္ေတြ႕ေစမယ့္ သီးစံုေထာပတ္ထမင္းကို ခ်က္လိုက္ပါတယ္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
ဆန္ ၆ ခြက္
ေထာပတ္ ၃/၄ ခြက္
ၾကက္သြန္နီ ၃ လံုး
သၾကား စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ဆား စားပြဲဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
သစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္ ၅ ခု
ကရေဝးရြက္ ၆ ရြက္
ဖာလာေစ့ ၁၀ ေစ့
သီဟိုဠ္ေစ့/ ၂ ခြက္ (၄ မ်ိဳးေပါင္း)
စပ်စ္သီးေျခာက္/
ပဲစိမ္းလံုး/
မုန္လာဥနီ
ေရ ပံုမွန္ + ၁/၂ ခြက္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဆန္ကိုေရေဆးၿပီး စစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ၈ စိတ္လွီးထားပါ။ အေမႊးနံ႔သာမ်ားကို ေရဖြဖြေဆးၿပီးေရစစ္ပါ။ မုန္လာဥနီကို မထူမပါးအရြယ္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးပါ။ ထမင္းခ်က္ဖို႔ ေရေႏြးဆူဆူအသင့္ျပဳလုပ္ထားေပးပါ။
၂။ ထမင္းခ်က္မည့္အိုးထဲကို ေထာပတ္ထည့္ကာ အေမႊးနံ႔သာမ်ားထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ဆန္ ၁/၃ ထည့္ၿပီး မ်က္ႏွာျပင္ကိုညီေအာင္ညႇိပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ သီ ဟိုဠ္ေစ့၊ စပ်စ္သီးေျခာက္၊ ပဲစိမ္းလံုး၊ မုန္လာဥနီတို႔ကို ျဖန္႔ထည့္ပါ။ ထိုအေပၚကေန က်န္တဲ့ဆန္အားလံုးကိုထည့္ၿပီးေနာက္ မ်က္ႏွာျပင္ကို ညီေအာင္ညႇိပါ။ ေရေႏြးထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ဆားနဲ႔ သၾကားကိုျဖဴးၿပီး ထမင္းအိုးခ်က္တဲ့ ခလုတ္ကိုႏွိပ္ၿပီးခ်က္ပါ။
၃။ ထမင္းအိုးပြက္ပြက္ဆူရင္ ၁ ခ်က္ ၂ ခ်က္သာသာေမႊပါ။ ခလုတ္တက္ကာနီးရင္ေတာ့ ထမင္းမ်ားကို အထက္ေအာက္ႏွံ႔ေအာင္ခပ္ဖြဖြေမႊလိုက္ပါ။ ဆီပါတဲ့အတြက္ေၾကာင့္ အေပၚယံကထမင္းမ်ား မနပ္ဘဲျဖစ္မေနေစဖို႔ပါ။
*** ခြက္ = ပလတ္စတစ္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ကို အသံုးျပဳ၍ ခ်ိန္တြယ္ထားပါသည္။
မိမိႏွစ္သက္ရာ ၾကက္သားဟင္း၊ ဆိတ္သားဟင္း၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း (သို႔) စြမ္ထန္ဟင္းခ်ိဳ၊ အခ်ဥ္၊ သနပ္တို႔နဲ႔ တြဲဖက္ကာစားသံုးႏိုင္ပါၿပီရွင့္။
ကၽြန္မရဲ႕ ဟင္းေကာင္းလက္ရာ page ေလးကို အလည္လာၿပီး like ေလးေပးဖို႔ ဖိတ္ေခၚပါတယ္ေနာ္။ အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင့္။

No comments:

Post a Comment